Alle er velkomne til at deltage i ErindringsVærkstedets arrangementer

i Hylleholt Sognehus, Hovedgaden 15, 4654 Faxe Ladeplads.

Foredrag, kaffe, the og kage: kr. 40,- pr. gang.

Tilmelding er IKKE længere nødvendig!

Kontaktperson: Hanne Due Jensen 24 69 09 41.
Kirkebilen kan bestilles til alle arrangementer - Faksebilernes Taxi Tlf.: 56 71 44 55.


Torsdag den 16. september: kl. 14-16 – “Min tid på Grønland og Hans Hedtoft” v/ Jens Erik Petersen, Karise.

Min tid i Marinen, oktober 1958 – startede i Arresødallejren. I januar 1959 gik turen til Grønland. En stor oplevelse for en ung mand; men også en barsk oplevelse, for det gik rigtig meget galt og med ganske alvorlige konsekvenser. En oplevelse jeg rigtig gerne vil dele med jer.


Torsdag den 30. september: kl. 14-16 – “De 4 årstider på Østsjælland - Naturfilm” v/ Jørgen Bjerge Nielsen.

En film fra gamle dage, dengang vi havde isvinter i 1978 og de varme skønne somre. Naturfilmen er optaget i perioden 1974 – 1978 og viser billeder fra Orup, Vindbyholt, Faxe Ladeplads, Feddet, Præstø By og Fjord, Gisselfelt og Gavnø. Musik til filmen er Dr. Zivago – periodens hit.


Torsdag den 14. oktober: kl. 14-16 – “Grønland” v/ Jens Thøsing Andersen.

Grønland var indtil 1953 dansk koloni – nu en del af riget. Det har fået stormagternes store interesse de senere år. Foredraget vil omhandle Grønlands historie med de forskellige indvandringer gennem tiden. Endvidere forholdene på Grønland i dag. Tilsidst en særlig gennemgang af Østgrønland, som jeg besøgte for nogle år siden. Foredraget ledsages af billeder.


Torsdag den 28. oktober: kl. 14-16 – “Oman – en moderne arabstat” v/ Gunilla Heick.

Oman er et dejligt land, meget progressivt, takket være Sultan Qaboos, der regerede landet i 50 år, inden han døde i januar 2019. Han lod bygge skoler, hospitaler og veje – før hans tid var landet meget tilbagestående. Gunilla Heick har besøgt landet flere gange og er faldet pladask for den venlige befolkning og det skønne klima. I vintermånederne er det perfekt for folk fra det kolde nord. Følg med til Oman på en billedrejse.


Torsdag den 11. november: kl. 14-16 – “Christian 9. – Europas svigerfar” v/ Lars Ringholm.

I 1863 besteg Chr. 9. og dronning Louise den danske trone som det første kongepar af huset Glücksburg. I en usikker tid, hvor mange europæiske troner vaklede, formåede det danske kongepar med enestående dynastisk sans at få deres børn gift ind i nogle af Europas førende fyrstehuse. I dag, 150 år senere, er Christian 9. stamfader til seks af Europas sidste otte monarkier. Han er med rette blevet kaldt ”Europas Svigerfar”. At han overhovedet kom i betragtning som dansk konge i 1863 hører til en af historiens mest utrolige tilfældigheder. Den sønneløse Frederik 6. havde et godt øje til sin hustrus yngre søster og hendes store børneflok. Især den 3. ældste søn Christian gjorde et godt indtryk på den gamle konge. Faktisk så godt, at han i 1852 officielt blev udpeget til dansk tronfølger. Et valg, der skulle vise sig, at få afgørende betydning for monarkiets overlevelse helt op til vores tid.


Torsdag den 25. november: kl. 14-16 – “Niels Larsen Stevns” v/ Birgitte Drent Sørensen.

Niels Larsen Stevns var en dansk maler og billedhugger, som levede 1864 – 1941. N.L.S. voksede op i Gevnø; men havde relationer til Faxe Ladeplads, hvor hans bror Jens boede. Han blev kendt som den religiøse maler, idet han malede en del altertavler rundt omkring i landet. Derudover dekorerede han bl.a. også mindehallen ved H. C. Andersens Hus i Odense. I foredraget vil vi høre om N.L.S.´s opvækst og liv fra fødsel til død ledsaget af en række billeder med fotos af maleren, samt eksempler på hans malerier.


Torsdag den 2. december: kl. 13-16:30  Julefrokost i ErindringsVærkstedet.

Lækker mad – oplæsning af en hyggelig julehistorie – overraskelser – snak - Tilmelding

 

Erindringsværkstedets logo er tegnet af grafikeren Henrik Drent, Faxe Ladeplads