Alle er velkomne til at deltage i ErindringsVærkstedets arrangementer

i Hylleholt Sognehus, Hovedgaden 15, 4654 Faxe Ladeplads.

Foredrag, kaffe, the og kage: kr. 40,- pr. gang som betales kontant ved indgangen.

Tilmelding er nødvendig til kontaktperson Hanne Due Jensen på tlf.: 24 69 09 41

Kirkebilen kan bestilles til alle arrangementer - Faksebilernes Taxi Tlf.: 56 71 44 55.


Torsdag den 8. september: kl. 14.00-16.00: “Et Tilbageblik” v/Erik Bisp, Faxe Ladeplads.

Erik Bisp fortæller om sin barndom under krigen i Korsør og livet til søs gennem 45 år. Fra elev på skoleskibet ”Georg Stage” til skibsfører i Handelsflåden – før containerskibenes tid!


Torsdag den 22. september: kl. 14.00 -16.00: “En tur bag tremmer” - v/Tom Hansen.

Tom fortæller om “den ene fejl” der kostede en dom på 7 års fængsel.
Han fortæller om de udfordringer, tanker og problematikker, der følger med en fængselsdom, når man som en ganske almindelig mand pludselig havner i fængsel.
Tom er nu løsladt og giver tilhørerne et indblik i livet bag tremmer.


Torsdag den 6. oktober: kl. 14.00-16.00: “Jens Munk” v/Jens Thøsing Andersen, Haslev.

I 1620 – under Chr. IV – stod Danmark stærkt i Nordeuropa.
Kongen ville gerne fremme bl.a. søfarten og håbede på, at man kunne finde en søvej til Kina. - Den såkaldte “Nordvestpassage”.
Jens Munk, der var en dygtig sømand, blev udsendt for at finde passagen nord om Canada. Han havde 2 skibe med; men kun det mindste kom hjem med Jens Munk og et par søfolk. De øvrige var døde af skørbug og kulde.


Torsdag den 3. november: kl. 14.00-16.00: “Præsten på plakaten” - v/sognepræst kbf. Morten Sternberg, Sydhavn Sogn.

Præsten har en lang tradition i dansk film og tv. Lige siden den første danske tonefilm, Præsten i Vejlby (1931), har præsten indtaget en naturlig rolle på både lærred og skærm, hvor vi blandt andet har mødt den joviale præst med de åbne arme, præsten som det moralske fyrtårn og den decideret latterlige klovnefigur -og så er der lange perioder, hvor præsten glimrer ved sit fravær i det danske film- og tv-landskab. Et spændende og hyggeligt filmforedrag, hvor præsten er i centrum.


Torsdag den 17. november: kl. 14.00-16.00: “Foredrag om Mercy Ships” - v/Viggo Bostrup fra den humanitære organisation Mercy Ships.

Ud fra verdens to største civile hospitalsskibe giver Mercy Ships gratis lægehjælp og livsforvandlende operationer til verdens fattigste mennesker - fortrinsvist i Vestafrika. Viggo som er maskinchef og en af de frivillige foredragsholdere har gjort tjeneste ombord hospitalsskibet 11 gange - og vil med fortællinger, billeder og video dele de livsforvandlende historier fra hans ophold på Africa Mercy med publikum.

I sammenlagt ti måneder ligger hospitalsskibene Global Mercy og Africa Mercy, ved kaj i hver sit værtsland. I den periode vil omkring 2.000 lokale patienter modtage gratis operationer. Africa Mercys tandklinik på land og Global Mercys tandklinik på skibet vil behandle i omegnen 8.500 patienter. Det er omtrent 10.000 mirakler på 10 måneder.

SIDSTE FRIST FOR AFLEVERING AF TILMELDING TIL JULEFROKOSTEN. Se invitation her....


Torsdag den 1. december: kl. 13.00-16.00: Julefrokost i ErindringsVærkstedet.

Buffet fra Brugsen: – tilmelding. Se invitation her....

Lækker mad – oplæsning af en hyggelig julehistorie – overraskelser - snak.

 

Erindringsværkstedets logo er tegnet af grafikeren Henrik Drent, Faxe Ladeplads