Foredragsaften

Foredragsaftener – vinter 2018:
Hylleholt Sognehus, Hovedgaden 15
4654 Faxe Ladeplads

Bedste Grevinde
v/ kunsthistoriker, præst og foredragsholder Lisbeth Smedegaard Andersen

Mandag d. 5. marts kl. 19.00 - 21.30

....

Foredraget Bedste Grevinde, handler om grevinde Henriette Danneskiold-Samsøe (17761843), der i 1825 grundlagde Holmegaard Glasværk. Foredraget bygger ligesom bogen af samme navn på en brevveksling mellem hende og hendes huslærer og skildrer hendes udvikling fra ung pige til ansvarsbevidst kvinde, der efter sin mands død bestemte sig til at føre hans planer om glasværket ud i livet og dermed grundlagde en af landets første store industrivirksomheder. Foredraget handler samtidig om familien på Gisselfeld og livet i Danmark på et tidspunkt, hvor Oplysningstiden var ved at vige for den nye romantiske bevægelse, og hvor udviklingen var præget af Napoleonskrigene
med slaget på Reden, Københavns bombardement og statsbankerotten i 1813.
Der vil være kaffe og kage i løbet af aftenen.

Lisbeth Smedegaard Andersen (f. 1934) er kunsthistoriker, præst og foredragsholder. Hendes salmer optræder i Den Danske Salmebog, og hun har udgivet en række bøger, bl.a. Guds moder og himlens veninde. Mariabilledets historie, Det åbenbarede ansigt, I tid og evighed. Kristusbilledets historie og Det skjulte ansigt. Hun deltager i og afholder foredrag over hele Danmark.

End of the Spear
Filmaften i Sognehuset

Mandag d. 7. maj kl. 19.00 - 22.00

.... Alle er velkomne til at komme og se filmen End of the Spear sammen med os. Den har det hele: To vidt forskellige verdener støder sammen og tragedierne begynder, da en gruppe unge missionærer rejser ind i hjertet af Amazonas jungle for at finde en stamme af barske krigere, som har været helt isoleret fra civilisationen. Filmen er baseret på en virkelig hændelse fra 1956, hvor fem missionærer blev dræbt med spyd af en gruppe fra Waodani-stammen. Filmen fortælles fra perspektivet af en søn af en af de dræbte missionærer. Sognepræsten Erik Kempfner kommer med et lille oplæg, inden vi ser filmen, og så kan det være vi kan tale om filmen under pausen og bagefter. Filmen har danske undertekster, naturligvis. Vi byder på popcorn, cola, rødvin, ost og kiks. Alle er i øvrigt velkomne til at bidrage med forslag til kommende film, som sendes til præsten på mail: ergk@km.dk. Der er gratis adgang og alle er velkomne.

....

Aktivitets- og gudstjenesteudvalget byder alle velkommen til disse 2 spændende aftner, hvor der vil være et let traktement undervejs.
Det er gratis at deltage, og kirkebilen kan bestilles hos Faksebilernes Taxi tlf.: 56 71 44 55